torsdag 15 september 2011

Utdelning av Angeredspriset 2011 på Hammarkullekarnevalen

3 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

apropå angered så gick min förstfödde son - som numera sen snart 5 år ligger i en gammal grav och ruttnar - där - i gymnasiet - i hela 5 år! (det normala är 3 år!) - innan han började i angered på gymnasiet där - gick han i en 'elitskola' - nämligen 'gathenhielmsskolan' - i närheten av kyrkan på höjden vid stigbergstorget - masthuggskyrkan... (innan han fick 'chansen' att börja i den 'elitskolan' så gick han några terminer i kålltorpsskolan - med början sista terminen innan högstadiet - nämligen vt år 1992 i 6:an - med veronica mattsson som lärare... det var inte så lätt för min son att bli acepterad där - själv hade jag noll tid för min nyss till mig flyttade son - jag hade fullt schå med att försöka klara av mitt jobb som spårvagnsförare...)(jag har till en pensionerad didaktiklektor nämligen per-acke orstadius kortfattat informerat om detta - den händelsen - i min förstfödde sons liv: 'disaster!' - sedan jag upptäckt hans blogg och hans e-mejladress...)

Marianne Johansson sa...

min son - den förstfödde - gjorde militärtjänsten i halmstad efter avslutad gymnasiegång - 5-årig -det var väl först det sista året där på gymnasiet han lyckades ta sej in i ett 'normalt' program ... (alltihop var väl från början mitt fel att allt gick så snett - jag skulle väl inte hösten 1983 ha flyttat från donsö ... det finns myket att berätta - det kommer fram lite då och då - om nu någon skulle läsa det jag skriver så är det nog inte så lätt att få hela bilden - alla aspekter - det är knappt jag klarar av det själv - endast 'styckevis och delt' - när andan faller på - sånt som är olyckligt är egentligen inte så roligt att berätta om - men nu - strax innan jag ska 'gå bort' - känns det ibland - ganska ofta faktiskt - som det är nödvändigt att göra en sorts 'summing up' - summera ett och annat både det som varit mycket tragiskt - vilket det varit mycket av - inte för mig personligen - jo på ett indirekt sätt! - men alltså för han som ej längre finns i livet - nog för nu... ('både det som varit mycket tragiskt' - man förväntar sig en fortsättning - nåt i stil med 'och även det som kanske varit mindre tragiskt...')(men det är bara det - sånt - som varit ganska så tragiskt som jag kommer ihåg - som liksom finns i mej hela tiden - har blivit till en integrerad del av mej...)(jag har hört omdömen sagda till mej som jag inte glömmer: min mor sa en gång till mej hemma i lidköping "du ska aldrig skaffa dej nå(g)ra barn! - du skulle aldrig kunna klara av det!" - en morsa till en kompis till min döde son här på studiegången sa till mej en gång "sånna som du ska inte ha nåra barn!" - efter min sons död försökte jag leta reda på telefonnumret till morsan till en kompis till min döde son - boendes - hon alltså - i tuve - en helt annan stadsdel än min - jag lyckades leta reda på hennes telefonnummer - hon sa till mej "sådan mor - sådan son!")

Marianne Johansson sa...

om nu Någon skulle tolka det som att 'Gatenhielmsskolan' - i verkligheten - var något slags Elitskola - så måste jag i sammanhanget få chans att påpeka - att då - i så fall - har man nog feltolkat det hela...