måndag 27 november 2017

Mozart Piano Rondo D KV 382 Alfred Brendel Neville Marriner Academy St M...6 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

i stället för tyska i sista ring i gymnasiet så valde jag frivilligt musik plus även körsång... alla som var med i körsång - gymnasiekören - blev redan innan av musik direktör stig scherstén utlovade att få betyget AB i musik... so was! - det var väl det som lockade mig... att få AB i musik som väl då gällde som ett läsämne... men vad hjälpte det - jag kom ej in på mitt förstahandsval på sekr utb i uppsala - det hjälpte ej att jag fått AB i Musik - som räknades som ett läsämne... men det var väl tack vare att mitt betyg visade att jag hade ett betyg i musik som jag sen sommarlovet år 1963 kom in som vik sekr på musikavd vid sr i sthlm...(och där bl a blev bekant med k-e welin...) - min studiekamrat annette johansson från strängnäs tog initiativet till att söka vik sekr jobb på sr i sthlm - själv kom hon in på den dramatiska avd vid sr sthlm och fick 1000 kr i månaden i lön... jag fick bara 800 kronor i månaden i lön...

Marianne Johansson sa...

det kanske hette teateravdelningen vid sveriges radio i sthlm...

Marianne Johansson sa...

'Radioteatern' kanske var/är det korrekta... (jag har nyss läst om stina oscarson - född den
17 oktober år 1975 i skellefteå - som ju en tid var någon sorts chef över det som visst kallas 'Radioteatern'...

Marianne Johansson sa...

sen nu rätt många år så lyssnar jag aldrig öht på radion... men några år då 'moraltestet' med bengt brülde fanns på sr.se/p3/christer - så lyssnade jag varje vecka på detta ca 10 minuter långa inslag - men då via datorn... någon radio-nörd kan man definitivt ej kalla mig... möjligen i stället för någon sorts you tube nörd - som jag brukar ut-trycka det: you tube är 'mitt universitet'... att jag blev en 'moral-test-nörd': det var efter det att jag - ht 2007 - skrivit in mig vid fil inst vid gu och jag fick nys om denne filosof bengt brülde - och hans medverkan i 'moraltestet'... jag presterade - selbstversändligh - nichts überhaupt! - det var endast en intro kurs i västerlandets filosofi för läraren kent gustavsson... jag var ej - och har egentligen aldrig - i hela mitt liv - varit - kapabel till något öht - ... det enda jag har vissa poäng i öht är i tyska ... men det är nu ganska så länge sen... (jag har dock varit inskriven vid både UU och GU...) jag älskar att försöka förkovra mig - i min egen takt - och på mitt eget sätt... you tube passar mig perfekt!

Marianne Johansson sa...

'selbstverständlich' i st f 'selbstversändligh'...

Marianne Johansson sa...

det är tack vare min son hampus kihlström jag har - på ålderns höst - möjlighet att - sort of - förkovra mig - via you tube... själv hade jag aldrig klarat av att ordna bloggar åt mej själv eller att ordna med tillgänglighet till detta fantastiska som kallas you tube - tack hampus!