måndag 31 oktober 2011

själens landskap...

4 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

somehow or other - "själens lanskap" - 'the landscape of the soul' - kommer till uttryck - om ej på annat sätt - 'anderswo' - så åtminstone här - tycker jag iaf...

Marianne Johansson sa...

"förflutenhetens landskap" - det uttrycket har Akademiens nuvarande 'ständige skreterare' visst använt sig av som rubrik/titel på en av sina böcker - en bok som jag - liksom många andra - oerhört många andra - böcker ej har läst - inte ens maja lundgrens visst fyra utgivna böcker har jag läst - endast den för ett par år sen utgivna 'mäktig tussilago' har jag läst - dock mkt knapphändigt - och ej alltså 100%-igt - jag har iaf vid 2 tillfällen lånat 'mäktig tussilago' på bibliotek - med en vag föresats att den ska jag läsa - jag har oxå boken sen februari i år inhandlad som pocket - månpocket - och har den nånstans hos mig liggande - i min röra - men var?

Marianne Johansson sa...

jag är ej någon bokälskare/bokmal - antalet böcker som jag läst i mitt liv - alldeles strax 69-åriga liv - är mycket ringa - jag är uppvuxen i ett hem - ett arbetarhem - där inga böcker fanns öht - trots det tog jag studenten - trots att jag ej ens då läste böcker - var någon 'bokmal' - att läsa böcker är alltså något jag ej gör - enstaka böcker har jag läst i mitt liv - men dessa är ej speciellt många - nästan inga alls - om man jämför sig med andra - behöver jag dessutom nämna att jag ej är någon akademiker - skulle aldrig ha en chans till något sådant - eftersom jag - tydligen - har så svårt att läsa - alas!

Marianne Johansson sa...

numer är - sort of - you tube mitt 'universitet'... tack vare min son hampus kihlström har jag både bloggar och you tube... - utan honom hade jag aldrig klarat av att fixa något sådant.... (även twitter fixade han åt mig för ej så länge sen... - enligt mitt önskemål...)