fredag 4 maj 2012

The Better Angels of Our Nature. Why Violence Has Declined - Steven Pink...

3 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

peter haldén: jag ger honom absolut högsta betyg när det gäller att tala engelska - brittisk engelska! - på ett sätt som man sällan har chans att avnjuta - speciellt ej av en svensk!- tack!

Marianne Johansson sa...

som jag har sagt i en kommentar hos maja lundgren på hennes blogg 'cronache di maja' någon gång jag tror förra året: "olika personer använder bloggen på olika sätt - jag använder min blogg som ett universitet - helt efter mina egna intressen'... (det står visst i beskrivningen av mig som person på 'GOOGLE+' att jag 'attended' H A L Lidköping - dvs Högre Allm Läroverket Lidköping - och inget mer ... jo det står oxå göteborgs spårvägar - jag vet inte vem som har minskat ner beskrivningen av mig så till den milda grad (har jag gjort det?) - även jag 'attended' Upsala Universitet - men jag har inte tagit några betyg än mindre någon examen - men jag har varit inskriven vid upsala universitet - och jag hörde till västgöra nation... - jag har upplevt hur det är i upsala - jag har oxå upplevt atmosfären inne i den gamla fina universitetsbyggnaden... (jag som ett enkelt arbetarklassbarn - med föräldrar totalt utan skolning...)

Marianne Johansson sa...

jag har även 'attended' göteborgs universitet - och jag har faktiskt 35 poäng - numera uppräknat med 50% till 52 1/2 - i tyska - jag har t o m varit uppe på C-nivån i tyska spåket vid GU - göteborgs universitet - ja jag gjorde på eget bevåg översättningsprovet där i januari år 1986 utan att ha gjort klart B-nivån - och jag fick av dåvarande docenten vid GU (nuvarande professor emeritus vid upsala universitet) betyget VG... (!) (det är alltså allt jag har att - 'sort of' -'skryta' med - jag såsom varande ett arbetarklassbarn med föräldrar helt utan skolning - jag har ej varit mycket utomlands - men i o m att jag tränat på det tyska spåket i 20 år som tysk korrespondent på olika kontor så har jag förkovrat mig en del - och när jag gick på sekreterarutbildning i upsala lärde jag mig tysk handelskorrespondens - det var ht 1962 och vårterminen 1963...