tisdag 1 maj 2012

Birgitta Zachrisson & Tom Alandh: "Olof Palme 1927-1986"

7 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

som dotter till en folkpartist - tillika baptist och under hela 50 år trogen och arbetsam och pliktkännande fabriksarbetare - på 'tändsticken' - så har jag vissa rötter - första gången jag röstade - var i upsala - då jag studerade där - då blev det det parti som pappa röstade på - en gång i mitt liv har jag röstat på vpk - jag hade blivit påverkad av min arbetskamrat/vän ingrid jonson under vår gemensamma arbetstid på lidköpings mek verkstads ab - hon vd-sekr - jag tysk korresp - resten av gångerna jag röstat har det varit miljöpartiet som legat mig sort of närmast - jag har dock under rätt många år varit mycket desillusionerad/ledsen - dock ej de senaste två åren - sen jag upptäckt you tube - som sort of är mitt eget universitet - året 2006 röstade jag inte alls - ej heller år 2010 - men jag tror att min nu döde son i september år 2006 röstade socialdemokratiskt - han hade erbjudits och tackat ja till skjuts från komettorget till rymdtorget i bergsjön för att rösta - någon som engagerade sig för de mestadels utlandsfödda därstädes - jag kommer ihåg att han sa att han tyckte att det borde vara fler i riksdagen som representerade de utlandsfödda som inte alltid hade/har det så lätt i sverige - han blev ju nästan själv som en sådan - efter det att han flyttat dit till bergsjön vid påskhelgen år 2006 - han har faktiskt själv blivit behandlad sämre än en utlandsfödd - alltsedan han som 12-13-åring flyttade till mig januari 1992 och under den tid han bodde hos mig - drygt 14 år - till påsken år 2006 - någon skolgång blev inte erbjuden honom - som han rätteligen skulle ha haft rätt till - min styrka var inte tillräcklig för att tillvarata hans intressen... - han fick/tvingades t ex gå gathenhielmska skolan - tillhörande linné-staden - och sedan gick han hela 5 år i angered i individuellt program på gymnasiet där (3 år hade varit det normala!)- ja det sista året kom han visst in i det ordinarie samhällsprogrammet på gymnasiet - efter de 5 år han gick där i angered - så gjorde han militärtjänsten i halmstad (jag tror det var 8 månader som 'robot-man'... (nu ligger han sedan den 28 december år 2006 i en gammal begagnad grav och ruttnar)(i vilken grav - intill honom - även jag inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att ligga och ruttna...)

Marianne Johansson sa...

om jag lever då det blir val till riksdagen nästa gång - år 2014 - så tror jag faktiskt att jag kommer att rösta! - min medvetenhet har blivit mycket större den senaste tiden än den har varit tidigare...

Marianne Johansson sa...

i stället för en sort of 'minimalistisk' självbiografi... så skulle man nästan kunna tolka det jag skrev som en kommentar klockan 01:13 den 1 maj år 2012... (mycket mer skulle ha kunnat bli sagt... men ibland kan det räcka med lite för att - egentligen - säga mycket...)

Marianne Johansson sa...

jag skrev visst klockan 01:15 den 1 maj år 2012 ngt om att jag nog kommer att rösta i valet till riksdagen år 2014... ( - jag tror ej att jag kommer att vara i livet då...)

Marianne Johansson sa...

mina möjligheter begränsas alltmer... bl a har möjligheten att från you tube föra över till min blogg - till ngn av mina två bloggar - blivit mig förmenad - sen några dagar tillbaka... mitt 'universitet' är därigenom ej vad det var - vad det har varit... alas!

Marianne Johansson sa...

jag tror och hoppas att jag kommer att leva detta året ut - kanske nästa år oxå - jag har vad jag vet ingen akut livshotande sjukdom... i mitten av mars år 2013 var det tydligen ganska hopplöst vad gällde you tube och överföringar därifrån - numera är sådana svårigheter - gott sei dank - ej vorhanden... Tack You Tube! Tack Blogger! (om jag kommer att rösta i höst så blir det nog vänsterpartiet...)

Marianne Johansson sa...

jag röstade ej... dvs ej heller i det val som var förra året - år 2014... jag är väl ungefär lika desillusionerad som thomas nydahl - han med bloggen 'nydahls occident' - som jag varje dag läser...