onsdag 8 december 2010

melodiöst...

7 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

ej melodiöst - vad är 'ej melodiöst'? - hur ska jag kunna veta nåt sånt? - jag som inte ens vet vad melodiöst är för nåt - kan jag fortsätta att liksom existera trots denna brist i mitt kunskapsförråd - if any... - kunskap - förråd - vare sej det ena - dvs ordet - eller det andra - var relevant att komma till bruk - dvs bli använt - i detta sammanhang - sammanhang? - coherence! - ibland kan ett och annat uppfattas som incoherent - varför?

Marianne Johansson sa...

- "det beror på sammanhanget" - så sa min älsklingslärare emil frostegård när jag gick i folkskolan och hade honom i engelska i femte och sjätte klass... - alltså vilken betydelse ett ord kan ha - få - sammanhanget kan alltså ha stor betydelse för ett ords tolkning - redan då när jag gick i folkskolan fick jag en liten glimt av det som kan vara av betydelse - jag har nu som 68-åring fått förnyad anledning att fundera på detta med sammanhang - hela det omgivande samhället -(som man är en del av?) - är ju i själva verket det sammanhanget man liksom lever och är till i - i själva verket är en produkt av - jag blev ett offer för det sammanhang jag befann mej i - min/vår nu döde son - blev - verkligen - ett offer för det sammanhang han tvingades befinna sej i!!! - utgör människor - kan människor utgöra - ett sammanhang - kan människor i sina tolkningar ha - u u - unter umständen - ha fått - liksom allt om bakfoten - och fått helt felaktiga uppfattningar om ett och annat - vem har den riktiga uppfattningen - ja naturligtvis har jag alltid tyckt - och tycker fortfarande - att just jag - just jag - och ingen annan - har den riktiga uppfattningen - dvs tolkningen - men har jag blivit beaktad? - har jag haft någon som helst chans att komma till tals? - wohl kaum! - inte så som jag uppfattar det - har uppfattat det - iaf... - ja men nu har jag det ju - i och med att jag nu har frihet att uttrycka mej på min egen blogg - ja - äntligen har jag yttrandefrihet - det är ju yttrandefrihet som råder i sverige eller? - men sen är det ju en annan sak om någon annan tycker att det jag skriver är 'gallimatias' eller ev kan ha mitunter ett korn av sanning i sej - det är ju en helt annan sak - men iaf att få uttrycka sej fritt ur hjärtat - en sån stor sak - rakt ut i rymden - öppet för alla som kan språket att försöka tolka - om nu händelsevis något sådant intresse skulle förefinnas - men varför skulle ngt sånt förefinnas - jag förväntar mej inget - vis av erfarenhet - så vet jag vad lite man faktiskt kan förvänta sej av detta liv - som egentligen borde kunna vara så rikt och meningsfullt - men som in fact så sällan är det - jag är ensam och har varit så hela livet - en ensam-människa helt enkelt - men kommunikation människor emellan - att kunna berika varandra själsligen - intellektuellt - etc - det är väl något som vilken 'sociolog' som helst har kunnat komma fram till - jag är vare sej psykolog terapeut psykiater eller socionom - som jag skrivit i min presenation av mej själv: "vem är jag då? - eee männnscha bara! - as simple as that? - YES!"

Unknown sa...

Hej så roligt att läsa om min farfar Emil Frostegård. Hör gärna mer

Marianne Johansson sa...

jag skrev nyss en lång 'utläggning' - men reaktionen här blev 'din begäran kan inte fullbordas' eller nåt sånt - alltihop försvann när jag skulle publicera det - nu har musten liksom gått ur mej - nu har jag inget att säga - det som jag hade tänkt att säga - om nu emil frostegårds sonson - professoren vid karolinska instituet - skulle vara intresserad - ha tid för sånt här som bara är svammel för att försöka visa vilken betydelsefull person jag är i all min ofullkomlighet...

Marianne Johansson sa...

'presentation' i st f 'presenation'...

Marianne Johansson sa...

jag skulle aldrig öht ha börjat i realen om det inte varit för överlärare emil frostegård - som jag sa - så hade jag skrivit en massa - men som bara - av någon för mig oförklarlig anledning - försvann ...(men egentligen hade det nog - med tanke på min bakgrund - varit bätte för mig att ha gått i folkhögskola - alltså ej realen och ej heller latingymnasium...)(egentligen skulle jag nog oxå ha kunnat önska mig ha haft en annan möjlighet än att ha varit sekr/korrespondent/kontorsslav - och senare spårvagnsförare - inget av dessa två yrken jag ägnat mig åt har varit något slags drömyrke för mig...)

Marianne Johansson sa...

'bättre' i st f 'bätte'...