söndag 29 april 2012

Barbro Hörberg - Med ögon känsliga för grönt (1975)

7 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

på samma kyrkogård - alltid något... - vad menar jag? - jo jag menar att hon - barbro hörberg - föddes den 2 september år 1932 - i göteborg - och hon dog - dock ej i göteborg - den 30 april år 1976 (alltså i morron för 36 år sen)(vad menar jag mer: jo jag menar: detta är väl alltid något: att jag - högst sannolikt - kommer att ligga begraven på samma kyrkogård som hon - den rätteligen mycket kända och uppskattade barbro hörberg - alltid något... - dock ligger hon inte tillsammans med en långt för tidigt död son - något som jag kommer att göra - inte än gör jag det: - än - noch immer - är jag en - ovan jord - 'kvarlevande' - sort of 'överlevande' - men snart kommer vad som blir kvar av mig att ligga och ruttna i en grav - på samma kyrkogård som denna barbro hörberg - som alltså hade blivit född i göteborg - dock har hon väl aldrig - vad jag vet - kört en spårvagn - något som jag faktiskt gjorde i hela 16 år - i staden göteborg...- innan jag körde spårvagn i göteborg - så satt jag på kontor i 12-13 år - i staden göteborg - innan dess på kontor i lidköping i 8 år - och innan dess på kontor i säffle i ett halvt år - innan dess under en sommar några veckor som vik sekr på sr musikavd i stockholm - men aldrig någonsin att jag liksom har kommit mig upp och blivit någon - och nu har jag liksom gett upp - nu återstår som sagt endast förruttnandet i graven - och ensam är jag nu nästan mer än någonsin - men det gör mig inte speciellt mycket - ensam har jag egentligen varit i hela mitt liv... så var det sagt om nu någon skulle vara intresserad - som jag oxå har sagt någon gång här på min alldeles egna blogg - varje dag som kommer är en nåd - så ser jag på det - så upplever jag det - jag: en som inte är tillhörande någon eller någon som helst församling - a free spirit - kan man uttrycka det så?

Marianne Johansson sa...

ich stelle fest: att hon barbro hörberg faktiskt var gleichaltrig med min syster - min syster blev född den 30 juli år 1932 - dvs samma år som barbro hörberg - 1 månad och 10 dar senare - blev född - den 9 september år 1932... min syster 'gick bort' i fjol - und zwar lördagen den 29 mars... - i övermorron - valborgsmässoaftonen år 2014 - är det exakt 39 år sen barbro hörberg - år 1976 - 'gick bort'... (by the way: jag har - ännu ej! - 'gått bort'!)

Marianne Johansson sa...

tatsächlich: när jag går av spårvagnen vid hpl stockholmsgatan för att besöka östra kyrkogården - så finns där en stor kastanj - och vid just den rätta tidpunkten om våren kan man konstatera att kastanjebladen är som paraplyer... just så som hon barbro hörberg här ut-trycker det...

Marianne Johansson sa...

även viktor rydberg - 18 december år 1828 - 21 september 1895 - har sin gravplats på östra kyrkogården...

Marianne Johansson sa...

även karin boye - 26 oktober år 1900 - 24 april år 1941 - har sin gravplats på stra kyrkogården...

Marianne Johansson sa...

det var andreas johnsen som sa att min förstfödde son - som tragiskt dog den 30 november år 2006 - skulle ligga begravd just på östra kyrkogården... och därför kommer även jag att - i samma grav - ligga där... andreas johnsen var en av min förstfödde sons vänner... (numera är han en av mina få facebook vänner...)

Marianne Johansson sa...

'östra' i st f 'stra'...