torsdag 2 september 2010

att komma...

5 kommentarer:

Marianne Johansson sa...

att komma till klarhet - eller att inte - inte vad? - inte göra detta som kallas 'att komma till klarhet' - men är det inte det som är livet? - att inte kunna komma till klarhet - 'så som i en spegel' - 'såsom i en översättning' - så heter visst en bok av den kända pianisten - hon som även hon blev värsldsberömd genom ingmar bergman - då vid den tiden - sommaren 1962 - då jag hade en vikariatanställning vid sr i sthlm - då vid den tiden var hon stor - en megakändis - vilket - naturligtvis - även ingmar bergman var - kanske fortfarande är? - vissa har i sina liv chansen att bli stora - geniförklarade - megakändisar - har jag ett sådant behov? - Nej!

Marianne Johansson sa...

för övrigt kan jag meddela att jag tänker inte bevista bokmässan - har bevistat detta evenemang totalt två ggr i mitt liv - första gången tror jag var 1983 (eventuellt 1985?) - andra gången var då noam chomsky var där - jag lyssnade på honom - försökte redan då ta del av det han hade att säga - numera är det oerhört mycket lättare att ta del av det han har att säga - via you tube - tack!

Marianne Johansson sa...

ej 'sommaren 1962' - den sommaren 1962 - hade jag en liten vikatiatanställning - eller vad man kunde kalla det i en tobaksaffär (!) - mitt emot garströms konditori - ngt slags jobb var man ju tvungen att ha - i brist på ngt annat vettigare alternativ - fick det bli det - jag som absolut inte gillar att sälja tobak - ej heller att nyttja det - den sommaren var alltså sommaren efter avlagd studentexamen på latinlinjens halvklassiska gren - först ett år senare sommaren 1963 - hade jag alltså 'avancerat' så mycket i min 'karriär' - att jag - tack vare mitt betyg ab i musik fick en vik antsällning vid musikavdelningen (klassisk musik!) vid sr - till att börja med som sekreterare till självaste chefen för musikavdelningen - nämligen nils castegren - senare under samma sommar på samma våning - den sjunde i radiohuset - blev jag även sekreterare åt rebellen - organisten - pianisten och tonsättaren bl a - den världsberömde - i skåne - genarp - födde karl-erik welin - som tydligen hade föräldrar som var lärare - pappan t o m rektor - efter vad jag kunde utröna när jag för ett antal år sedan på munkebäcks bibliotek kom över - lånade - hans bok 'lögner om sanningen' - som år 1992 på hösten kom ut - boken sammanställd av efterlevande - eftersom han icke hann med att färdigställa - komponera på sitt eget uttänkta vis - boken - själv dog han slutet av maj år 1992 (samma år som spårvagnskatastrofen - då 13 människor fick 'sätta livet till' - han k-e welin dog alltså om inte på sin födelsedag så nästan - han var då 58 år - som en jämförelse så var min son endast 27 år när han avled... ) född 21 jan 1979 - död den 30 nov år 2006...)

Marianne Johansson sa...

var? - i vilken stad - ligger nu garströms konditori? - jo i lidköping - den stad där jag föddes och växte upp och som jag flyttade ifrån som 30 åring - på väg att bli 31 år - nämligen sommaren 1973 - alltså hade totalt 10 år 'förlupit' efter den stora händelsen i stockholm sommaren 1963 - då jag blev störtkär i k-e welin - och - på hösten samma år - blev ngt som jag inte riktigt har ord för...

Marianne Johansson sa...

'vikariatanställning' - ej vikatiatanställning'...